Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling

Slik avhørte jeg 22/7-terroristen

På SKUP forteller politioverbetjent Geir-Egil Løken for første gang om om avhørene av 22/7-terroristen.

Løken var en av tre som fikk ansvar for avhørene av den siktede etter terroren 22. juli 2011.

Avhørene av den siktede terroristen var knapt kommet i gang før han truet nasjonen på ny: Bomben og drapene på Utøya var bare begynnelsen – celle to og tre ville aktivere i nær fremtid. På det tidspunktet var det all grunn til å ta terroristens trusler på alvor.

I over 220 timer ble terroristen avhørt av politiet. Politioverbetjent Geir-Egil Løken vil fortelle om hvordan avhørene ble gjennomført. Presentasjonen han gir på SKUP blir den første i Norge, utenfor politiet.

I dag vet vi at andre nasjoner valgte å møte tilsvarende trusler med tortur, men hvordan foregikk egentlig avhørene av terroristen fra Oslo? På årets SKUP-konferansen blir det dobbelttime om politiets avhørsmetodikk og avhørene av 22/7-terroristen.

Sjekk resten av SKUP-programmet og meld deg på konferansen.

 

Politioverbetjent Asbjørn Rachlew innlede og beskrive verdiene og metodene norsk politi la til grunn for sine avhør av ham. Etterfulgt av en beskrivelse av tilgjengelig kunnskap om avhør av terrorister generelt, vil politioverbetjent Geir Egil Løken fortelle om avhørene.

 

Her er det mye å lære om hvordan norsk politi gjennomfører avhør. Avhørsekspertenes metode er intervjuteknikk på høyt plan.

 

Lørdag 21. mars klokken 10.30.

På forsiden nå