Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling

Ta en Masterclass før SKUP

To kapasiteter i verdensklasse skal undervise på SKUPs masterclass i søk og verifikasjon. De to er Henk van Ess og Gavin Sheridan, og kurset arrangeres torsdag og fredag før SKUP-konferansen 8.–10. april.

Henkunderviser

Kurset koster 2500 kroner. I tillegg kommer en overnatting til 1.635. Så samlet betaler du 4.135 kroner.

Har du meldt deg på SKUP-konferansen? Deltakere på både Masterclass og #SKUP16 er garantert rom på arrangementshotellet.

Påmelding her

Torsdag:
Nederlandske Henk van Ess var en av bidragsyterne til Verification Handbook, som ble utgitt i fjor. Han underviste også på Global Investigative Journalism Conference på Lillehammer i oktober, der han flere ganger fylte opp den store salen til det knapt var ståplasser igjen.
Han underviser jevnlig for europeiske medier, blant annet mediehus tilknyttet Springer-konsernet, Persgroep og European Broadcasting Union.

Hans fremste kvalifikasjon er å finne informasjon du knapt visste eksisterte. Han lærer deg de teknikkene du trenger for å finne frem, og han lærer deg å gjøre det raskt.

Fredag:
Gavin Sheridan er en irsk journalist og innsynsekspert. Han var tidligere utviklingsdirektør i Storyful. Der utviklet han en rekke teknikker for å verifisere brukergenerert innhold. Under Sheridans ledelse laget Storyful en plattform for overvåkning av hendelser i sosiale medier.

Gavin Sheridan er en svært ettertraktet foreleser og reiser verden rundt for å undervise i verifisering av innhold fra sosiale medier.

Under fredagens masterclass lærer han bort metoder og verktøy for å avsløre om nettvidoer viser det de utgir seg for å gjøre eller om det er forfalsket.

Masterclassen avsluttes fredag ettermiddag, før åpningen av SKUP-konferansen.

Meld deg på Masterclass

På forsiden nå