Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling

Listhaug på SKUP: – Dere blir ikke kvitt meg her heller

Savner vanskeligere spørsmål til dem som er uenige med Listhaug.

listhaug

 

Savner vanskeligere spørsmål til dem som er uenige med Listhaug.

Det var en offensiv og spøkefull landbruksminister som gjestet, under konferansens Late Night Show. Det har stormet rundt Sylvi Listhaug de siste dagene. Nylig har innvandrings- og integreringsministeren høstet massiv kritikk for sin kreative bruk av forskning i politiske øyemed. En rekke forskere har gitt klart uttrykk for at forskningen deres ikke er til å kjenne igjen når den gjengis av ministeren.

– Dere blir ikke kvitt meg her heller, sa hun til programleder Fredrik Solvang, til stor latter fra salen da hun ankom.

Listhaug forklarte kontroversene rundt hennes bruk av forskning med at hun måtte presentere forskningen slik at folk kan forstå den.

På spørsmål fra Solvang om hun ikke burde sørge for at det hun sier er korrekt, svarte hun følgende

– Jo, men det avgjørende er at politikken er riktig, og det er den.

Et av diskusjonstemaene for intervjuet med ministeren var pressens dekning av Listhaug og andre profilerte FrP-politikere. Hun fortalte at hun savnet flere kritiske til spørsmål til dem som var uenige med hennes politikk.

– Det gjøres altfor sjeldent, sa hun.

Hun viste blant annet til valgkampdekningen av kommunevalget som hun mente var skjev til fordel for dem som ønsker en mindre restriktiv flyktningspolitikk.

Til tross for dette hevdet hun å ha et godt forhold til pressen.

– Jeg synes egentlig at forholdet mitt til pressen er veldig bra. Jeg vil ikke fremstille meg som offer. Jeg oppfatter meg ikke som et offer. Jeg får brei spalteplass!

Hun ønsket imidlertid ikke å røpe hvilke favoritter hun hadde i den norske journaliststanden og begrunnet dette med at de ”sikkert ville blitt kraftig uthengt her”.

Senere ble det debatt da Hege Storhaug i Human Rights Service, Jon O. Egeland kommentator og redaktør i Dagbladet, entret scenen sammen med leder Liv Tørres i Nobels fredssenter.

På forsiden nå