Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Helena Bengtsson og Vanessa Wormer kommer til Data-SKUP.

Bli med på Data-SKUP 8. oktober!

HelenaVanessa

DUO: Helena Bengtsson (t.v.) og Vanessa Wormer var begge på Data Harvest i Mechelen.
Foto: John Bones

Helena Bengtsson i The Guardian og Vanessa Wormer i Süddeutsche Zeitung fikk Panama Papers i fanget. På Data-SKUP forteller de hvordan de håndterte de enorme datamengdene og fant de oppsiktsvekkende sakene.

Du kan melde deg på konferansen her.

Her finner du hele programmet! (er fortsatt under oppdatering)

Hold av lørdag 8. oktober hvis du ønsker å øke din datajournalistiske kompetanse. Da arrangeres Data-SKUP  i Oslo Kongressenter. Fra morgen til kveld lærer du teknikker og får inspirasjon til å lage saker basert på dataverktøyene.

De aller fleste sesjonene består av såkalt hands-on training, noe som innebærer at deltagerne i praksis skal lære å håndtere nye verktøy. Crina Boros, som organiserte undervisningen i datajournalistikk på Data Harvest i Mechelen nylig, har et hovedansvar for Excel-undervisningen.

Helena Bengtsson fra The Guardian og Andrew W. Lehren fra The New York Times deler på å formidle kunnskap i databasebygging.

Det er planlagt 30 timers undervisning fordelt på fem ulike spor. Ett av sporene er sikkerhet, og blant innlederne her er Fredrik Laurin, en av dem som avslørte TeliaSonera-skandalen. Disse avsløringene ledet senere til avsløringen av Telenor-korrupsjonen. Har du ikke vært redd for din egen datasikkerhet tidligere, kommer du garantert til å bli det etter at Laurin & Co. har gjennomført sesjonen «Security Horror Show».

Drøyt 20 av de 30 sesjonene er spikret, og programmet finner du her.

Nytt av året er at det deles ut en pris for årets beste gravende sak eller prosjekt basert på datajournalistikk. Statuttene for prisen er basert på de vanlige SKUP-kriteriene, og her får du informasjon om hvordan du kan sende inn bidrag.

På forsiden nå