Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling

Dataskup: 50.000 til vinneren

Nå kan du nominere prosjekter til Dagbladets stiftelses pris for undersøkende datajournalistikk – «Dataskup-prisen» - som deles ut i Oslo 8. oktober.

Prisen gis for fremragende, selvstendig undersøkende journalistisk arbeid der man i særlig grad har benyttet dataverktøy i research, tilgjengeliggjøring, analyse eller presentasjon.
Inspirasjon og deling
I Skups ånd står delingskulturen sentralt, og kandidater må bidra til kompetansedeling i form av innsendte metoderapporter. Prisen skal inspirere og stimulere til økt bruk av dataverktøy i det journalistiske arbeidet og deles ut i forbindelse med høstens Data-SKUP-konferanse i Oslo.
Deltakelse er mulig for journalistiske arbeider som er publisert for et norsk publikum og som har ivaretatt medienes etiske regelverk.

Du kan melde deg på konferansen her.

Juryen
Prisen deles ut årlig dersom juryen finner kvalifiserte arbeider. I tillegg til selve prisen kan juryen dele ut diplomer.

I juryen for «Dataskup-prisen» sitter tre nordiske nestorer innen datajournalistikk. De tre er Helena Bengtsson (redaktør av The Guardians datateam), Nils Mulvad (daglig leder i Kaas & Mulvad) og Brigitte Alter (direktør i Journalismfund).

 Slik deltar du

Innsendte arbeider skal bestå av en metoderapport, samt det publiserte materialet som skal vurderes. I den grad det er mulig, henstilles det til å sende inn materiale i form av lenker heller enn fysiske vedlegg.

Rapporten skal ikke overstige 15 sider.

Metodeapport og materiale leveres her:

Fristen for innsending er 31. august.

Vinneren mottar 50.000 kroner som er stilt til disposjon av Dagbladets stiftelse.

Les mer om bakgrunnen for prisen her.

På forsiden nå