Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling

Seks timer om søk på Data-SKUP

Å finne informasjon kan være ganske lett, bare du vet hvor du skal lete.

maren

FORFATTER: Maren Sæbø har sammen med Tarjei Leer-Salvesen gitt ut bok om arkivsøk. Bildet er tatt under SKUP-styrets arbeidshelg på Koster fredag.

Seks av sesjonene på Data-SKUP dreier seg om å finne informasjon. Maren Sæbø er ansvarlig for ett av kursene, etter at hun og Tarjei Leer-Salvesen sammen har skrevet boken «Arkivsøk for journalister». Du melder deg på konferansen her.

- Det finnes et utall arkiver, både fysiske og digitale, som journalistene bruker altfor lite. Gjennom kurset håper vi at journalister får lavere terskel for å bruke de mange arkivene vi har i Norge.

Det blir også gitt kurs i personsøk i Danmark, Norge og EU. I tillegg lærer du hvilke amerikanske registre og databaser du skal bruke for å finne informasjon om Norge og norske forhold.

Linda Larsson Kakuli fra SVT lærer bort triksene for å finne informasjon fra Sverige, mens Nils Mulvad gjør tilsvarende om danske forhold. Brigitte er ekspert på å finne informasjon i EU, mens Andrew W. Lehren fra The New York Times gir en innføring i bruk av amerikanske data for å finne norske historier.

 

På forsiden nå