Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling

Knallsterk jury

Disse tre svært kompetente og erfarne personene bestemmer hvem som skal vinne Dataskup-prisen i år.

TROIKA: Helena Bengtsson (t.v.), Nils Mulvad og Brigitte Alfter, her under en lunsj i konferanselokalene i Mechelen forrige torsdag, er jury for Dataskup-prisen.

Helena Bengtsson fra The Guardian, Nils Mulvad fra Kaasogmulvad og Brigitte Alfter fra Journalismefund har sagt ja til å juryere Dataskup-prisen enda et år.

I fjor gikk prisen til VGs "Nedlasterne".

De tre hadde en peptalk under den store europeiske gravekonferansen Dataharvest i Mechelen i forrige uke.

Bengtsson og Mulvad har holdt på med datajournalistikk siden 90-tallet og regnes blant den ypperste eliten i verden. Alfter har i løpet av få år bygget opp Dataharvest til å bli et must blant undersøkende datajournalister i Europa. I år var det 380 deltagere fra 52 land.

En gruppe i SKUP-styret jobber med programmet for Data-SKUP, og før sommerferien vil mye programmet være klart og påmeldingene begynne.

Som i fjor vil fristen for innsending være 31. august, og prisen deles ut under Data-SKUP lørdag 28. oktober. Konferansen arrangeres i NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo.

Det er Dagbladets stiftelse som har finansiert prisen, som går til et arbeid som har brukt dataverktøy som hovedredskap i undersøkende journalistikk.

 

 

 

På forsiden nå