Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Ola Haram og Vegard Venli
FULL KLASSE: Det var fullt i lokalene da Vegard Venli og Ola Haram underviste i Excel under graveskolen i 2017.

Meld deg på SKUPs og IJs graveskole

Det er fortsatt noen plasser igjen på SKUPs og IJs graveskole. I fjor ble det fulltegnet i god tid før konferansen, og det nærmer seg fullt i år også. Er du rask, får du plass!

Av KRISTOFFER EGEBERG
Graveskolen holdes på hotel Quality i Tønsberg dagene før SKUP-konferansen. På graveskolen 25. – 27. mars lærer du praktiske tips og verktøy for  grave mer effektivt. Nok en gang stiller vi med prisvinnende forelesere fra inn- og utland. Noen av dem du møter i år er:

Paul Myers – BBC’s egen researchguru tar turen til Graveskolen for første gang siden 2017. Med seg i bagasjen har han de siste teknikkene og verktøyene for å drive effektiv research på nett og i sosiale medier

Michael Molin, Tidligere kildefører i dansk politi: Molin har rekruttert og fulgt opp kilder i noen av Danmarks tyngste kriminelle miljøer. Han kan triksene for å lese kroppsspråk, få folk til å snakke, og følge opp kilder slik at de forblir kilder.

Mye av arbeidet har likhetstrekk med hvordan undersøkende journalister bør jobbe. På graveskolen får du selv prøve deg i rollen som kildefører.

Nils Hanson, SvT. Hanson har i mange år frontet Sveriges ledende graveprogram, «Uppdrag Granskning» på SvT: Han forteller hvordan de arbeider med saker, og hvorfor hypotesetenking er viktig i gravejournalistikk.

Vi kan love et tettpakket program – møt kollegaer fra hele landet, og bli en bedre undersøkende journalist!

På forsiden nå