Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling
skup 2018
LEDELSEN: SKUP-styret jobber hektisk med alle sider av avlysningen. Her er nestleder Synnøve Åsebø (f.v.), daglig leder John Bones og styreleder Silje Sjursen Skiphamn under konferansen for to år siden.

SKUP jobber med de økonomiske følgene av avlysningen

SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars er dessverre avlyst på grunn av corona-viruset. Kommuneoverlegen i Tønsberg påla 10. mars SKUP å avlyse arrangementet etter at det hadde kommet nye anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. 

 

Det er første gang i SKUPs 30 år lange historie at konferansen har blitt avlyst, og vi er svært lei oss for at det ikke er mulig å gjennomføre. Vi beklager til alle foredragsholdere og deltakere som hadde gledet seg til årets høydepunkt for gravejournalister!

 

SKUP jobber nå på spreng for å kartlegge de økonomiske konsekvensene av avlysningen. Vi vet foreløpig ikke om det vil være mulig for oss å refundere hele eller deler av konferanseavgiften.

 

Vi er i løpende dialog med en rekke av de involverte aktørene, og vil komme tilbake med mer informasjon så fort vi har en avklaring. Vi ber om forståelse for at dette kan ta noe tid.

 

Helt siden starten har SKUP vært en dugnad som baserer seg på frivillig innsats og bidrag fra mediehusene. SKUP-konferansen er stiftelsens hovedinntektskilde og driften av SKUP avhenger av disse inntektene. Avlysningen har derfor satt stiftelsen i en vanskelig økonomisk situasjon, som styret nå jobber med å løse.  

 

På konferansen skulle også SKUP-prisen for 2019 ha blitt delt ut. Juryen vil gjennomføre sitt arbeid som planlagt, og prisen vil bli delt ut så fort det er praktisk mulig. Styret vil komme tilbake til når og på hvilken måte utdelingen skal skje.

 

Forut for SKUP-konferansen skulle det ha vært avholdt årsmøte. Også dette vil bli utsatt, og styret vurderer nå hvordan møtet skal gjennomføres. 

 

Oslo 12. mars 2020
 

John Bones
Daglig leder
SKUP

På forsiden nå