Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Sheila Coronel
STERKE KVINNER: Sheila Coronel fra Columbia Journalism School ledet under GIJC i 2019 en sesjon der kvinner fra hele verden delte erfaringer om hvilke utfordringer de har som undersøkende journalister.

Søk SKUP-stipend for å delta på GIJC i Sydney!

Opptatt av datajournalistikk? Da bør du søke SKUP-stipend for å delta på GIJC-konferansen i Sydney i slutten av oktober 2022.

Av JOHN BONES
Dette skjer ved at midlene som tidligere er blitt brukt til Dataskupprisen blir omdisponert til stipender i år. SKUP har ønsket å skille Datakupprisen klarere fra SKUP-prisen, og det pågår derfor et arbeid med å endre statuttene. Planen er at årsmøtet i 2022 skal vedta de nye statuttene slik at Dataskupprisen igjen kan utdeles fra neste høst.

Det er Dagbladets Stiftelse som finansierer prisen, og SKUP og stiftelsen er blitt enig om at midlene i år brukes til stipender som skal stimulere til rekruttering og fremtidig deltakelse på Data-SKUP. Det er også et mål at stipendet skal bidra til at mottakerne kan konkurrere om fremtidige Dataskuppriser.

Global Intestigative Journalism Conference - GIJC - arrangeres normalt hvert annet år. SKUP var vertskap for denne konferansen i 2008 og 2015, begge ganger på Lillehammer. Etter dette har konferansen vært i Johannesburg og Hamburg, før den altså blir i Sydney neste år. Egentlig skulle Sydney-konferansen ha blitt arrangert i år, men den ble utsatt til neste år på grunn av pandemien. Som en oppvarming til neste års fysiske konferanse til det i november år bli holdt en digital GIJC-konferanse.

Ettersom Dataskupprisen på grunn av pandemien heller ikke ble utdelt i fjor, er det midlene for to år som brukes til å dele ut stipender. Dermed deles det ut fire stipender, hver på kr. 25.000, for å reise til Australia for å delta på GIJC-konferansen. Undervisning i datajournalistikk utgjør en viktig del av konferanseprogrammet.

En åpen søknad sendes SKUP ved john.bones@skup.no innen mandag 20. september. I søknaden må du skrive hvorfor du vil øke din kompetanse innen datajournalistikk, hva du ønsker å oppnå ved å delta på konferansen og hva du ønsker å bruke denne kompetansen til.

Både nybegynnere og avanserte brukere kan søke. Det er med andre ord ikke noe krav at du kan vise til en lang portefølje med saker basert på dataverktøy for å kunne motta stipendet. Juryen for Dataskupprisen, som består av Helena Bengtsson, Nils Mulvad og Brigitte Alfter, velger hvem som mottar stipendene.

 

 

 

På forsiden nå